Nederland naar Zweden

Scandinavië is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Eén van de meest bezochte landen is Zweden. Zweden is heel goed te bereiken vanuit Nederland met een eigen auto. Ideaal om daarna comfortabel door het land heen te reizen.

Met de auto van Nederland naar Zweden

Vanuit Nederland kunt u Zweden bereiken per eigen auto via één de volgende routes. U rijdt naar Duitsland en kiest ervoor om te vertrekken vanaf één van de havens aan de Oostzee. U kunt ook via Duitsland naar Denemarken rijden en vanaf hier oversteken naar Zweden. In Duitsland en Denemarken zijn namelijk de meeste routes naar verschillende plekken in Zweden.

Wat minder populair is, maar wel mogelijk, is om naar Polen, Litouwen, Letland of Estland te rijden. Want ook vanuit hier zijn overtochten naar Zweden mogelijk. Indien u hier meer informatie over wenst, adviseren wij u om contact met ons op te nemen door een WhatsApp te sturen, te mailen of te bellen.

Zweden

Zweden is één van de weinige landen ter wereld, die net als Nederland, een constitutionele monarchie is. Tevens is het één van de rijkste, welvarendste en meest ontwikkelde landen ter wereld.

Het is het grootste land van Scandinavië. Zweden is maar liefst 11 keer zo groot als Nederland. Het land is voor het grootste gedeelte bedekt door uitgestrekte naaldbossen. Eén van de grootste redenen voor reizigers om naar Zweden te gaan is de prachtige natuur. Er zijn namelijk nog relatief grote oppervlakten met ongerepte natuurgebieden. Al moet u hier wel voor naar het noorden, aangezien die ongerepte gebieden hier voornamelijk liggen.

In de Zweedse natuur zijn er nog volop populaties te vinden van grote zoogdieren. Denk hierbij aan de eland en beren, maar ook lynxen. De natuur in Zweden wordt door de overheid beschermd. De natuurreservaten vallen onder de verantwoordelijkheid van het länsbestuur, terwijl nationale parken onder de centrale rijksoverheid vallen. Door het allemansrecht, wat vast is gelegd in de wet, mag men particuliere grond betreden om van de vrije natuur te genieten.

In het zuidelijk van Zweden wonen de meeste mensen. Daar bevinden zich ook de drie grootste steden: Stockholm, Göteborg en Malmö. Deze laatste twee steden zijn toevallig ook steden die u per ferry kan bereiken.

De Zweedse keuken is van oudsher praktisch en eenvoudig. Vis, wild en aardappelen vormen de hoofdingrediënten van traditionele gerechten.

In het land is energiemarkt bijna volledig geprivatiseerd. Dat wil niet zeggen dat de staat geen invloed heeft op de wijze waarop Zweden zijn energie ontvangt. Na de oliecrisis van 1973 is er besloten om zich te richten op de opwekking van elektriciteit via kernenergie en waterkracht. Ze proberen om onafhankelijk te zijn van olie en het streven was het jaar 2020. Dit is niet helemaal gehaald, maar ze verwachten wel dat dit lukt in de nabije toekomst.

  • Bereikbaarheid: altijd snel geholpen via e-mail of telefoon

  • Service: altijd Nederlands sprekende specialisten

  • Prijsgarantie: altijd dezelfde prijs als de rederij

Populaire overtochten naar Zweden

Wanneer u naar Zweden wilt, zijn er veel mogelijkheden. Zo kunt u vanaf Duitsland of Denemarken reizen. Hieronder ziet u de meest gereserveerde overtochten naar Zweden.

  • Altijd een snel, persoonlijk overtocht aanbod op maat!

  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,6

  • Al meer dan 60 jaar ervaring met ferry’s

Overtocht Nederland Zweden

Overtochten naar Zweden

Van Overtocht vanaf Duitsland Travemünde
Naar Overtocht naar Zweden Trelleborg
Duur:7 uur, 30 minuten
Van Overtocht vanaf Duitsland Kiel
Naar Overtocht naar Zweden Göteborg
Duur:14 uur
Van Overtocht Denemarken Grena
Naar Overtocht naar Zweden Halmstad
Duur:4 uur, 35 minuten
Van Overtocht Denemarken Frederikshaven
Naar Overtocht naar Zweden Göteborg
Duur:3 uur, 30 minuten
Van Overtocht vanaf Duitsland Puttgarden
Naar Overtocht naar Zweden Helsingborg
Duur:1 uur
Van Overtocht vanaf Duitsland Puttgarden
Naar Overtocht naar Zweden Malmö
Duur:1 uur
Van Overtocht vanaf Duitsland Travemünde
Naar Overtocht naar Zweden Malmö
Duur:9 uur

Routes van Nederland naar Zweden

Vanuit Nederland zijn er meerdere routes mogelijk naar Zweden. De populairste route is om een veerboot vanuit Duitsland te nemen naar Zweden. Dit heeft twee redenen. De eerste is omdat  deze havens het snelste te bereiken zijn vanuit Nederland, maar ook omdat hier de meeste overtochten naar Zweden worden aangeboden.

Met de boot van Duitsland naar Zweden

Er zijn vijf verschillende Duitse havens waar u op een ferry kan stappen om over te steken naar Zweden. Eén van de populairste routes is die van Kiel – Göteborg. Met de auto duurt de rit vanaf Utrecht naar Kiel ongeveer 5 uur en 30 minuten.

Een andere populaire haven om vanaf te vertrekken is Travemünde. Vanaf Utrecht bent u met de auto ongeveer 5 uur en 20 minuten onderweg. Hier gaan veerboten naar twee verschillende Zweedse havens. U kunt de route Travemünde – Malmö nemen of de route Travemünde – Trelleborg.

De Duitse haven Puttgarden heeft twee verschillende routes naar Zweden toe. De eerste is Puttgarden – Helsingborg. Bij Puttgarden neemt u de veerboot naar Rodby. Hier stapt u in de auto en rijdt u naar Helsingor waar u in de ferry stapt die u naar Helsingborg in Zweden brengt.

De tweede route is Puttgarden – Malmö en tevens een bijzondere route. U legt namelijk niet de gehele route af in een ferry. U heeft met uw overtocht ticket toegang om over de brug naar Malmö te rijden. De Deense hoofdstad is namelijk verbonden met Malmö via de indrukwekkende Öresundbrug.

U neemt in Puttgarden de veerboot naar Rodby. Vanaf daar legt u de rest van de route per auto af. U rijdt van Rodby, via Kopenhagen, naar Malmö toe. Met uw ferryticket kunt u gebruik maken van de brug.  U rijdt in ongeveer 6 uur en 00 minuten vanaf Utrecht naar Puttgarden.

Tevens is het mogelijk om naar Sassnitz te rijden en vanaf hier over te steken naar Trelleborg. U rijdt vanaf Utrecht in ongeveer 7 uur en 45 minuten naar Sassnitz toe. Met deze route gaat u niet direct naar Zweden. U neemt namelijk eerst een overtocht van Sassnitz – Rønne en vanaf Rønne vaart u de overtocht Rønne – Ystad. Ystad is één van de meest zuidelijke plekken in Zweden.

De laatste Duitse Haven is Rostock. Deze haven heeft tevens de meeste overtochten naar Zweden, namelijk drie verschillende routes. Vanaf Utrecht bent u ongeveer 6 uur en 15 minuten onderweg naar Rostock. Vanaf hier kunt u de veerboot pakken van Rostock – Helsingborg, Rostock – Malmö of Rostock – Trelleborg.

Met de boot van Denemarken naar Zweden

Indien u niet helemaal onderaan in Zweden wilt beginnen, dan kunt u er ook voor kiezen om naar Denemarken te rijden. De overtochten hier varen namelijk al iets meer naar het noorden van Zweden toe. U komt het meest noordelijk als u de route Frederikshaven – Göteborg neemt. Vanaf Utrecht bent u circa 9 uur en 15 minuten onderweg naar het Deense Frederikshaven.

De stad Grena heeft ook een overtocht naar Zweden toe. Vanaf hier kun u de route Grena – Varberg nemen. Vanaf Utrecht is de reistijd per auto naar Grena ongeveer 8 uur en 45 minuten.

Vervolgbestemmingen

Zweden is een prachtig land met een veelzijdig aanbod aan natuur en stad. Het kent vele (kleine) eilanden wat de scherenkust genoemd wordt en daar ligt de hoofdstad Stockholm middenin. Een mooie rondreis door Zweden is dus vanaf Nederland goed te maken. Er zijn meerdere manier om daar te komen waarbij u kunt genieten in het comfort van uw eigen voertuig.